kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Pstrąg parowany

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdrowe danie beztluszczowe a bardzo smaczne

Pstrąg parowany

Składniki:

Pstrąg parowany

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg parowany
Pstragi wyczyscic, skropic hojnie sokiem z cytryny, w srodku rowniez, czosnek pokroic w cienkie plasterki (pol zabka na rybe) i wlozyc do ryb. Ryby na zewnatrz i w srodku posolic i posypac przyprawa, ja lubie kamisa, ale mozna skomponowac swoj zestaw lub uzyc innej mieszanki. Odstawic ryby na minimum pol godziny, przelozyc do parowaru (lub na sitko nad garnek z woda, ewentualnie nastawic w zmywarce) i gotowac na parze ok 20-25 minut. Polecam, smacznego!