Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Pstrąg pieczony na grillu ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna lekkostrawna potrawa z pstrąga

Pstrąg pieczony na grillu ze szpinakiem

Składniki:

Pstrąg pieczony na grillu ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony na grillu ze szpinakiem
Filet z pstrąga pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą i pieprze, skropić oliwą. Upiec na grillu.

Liście szpinaku odłączyć od łodyg, umyć. Usmażyć na rozgrzanej oliwie, doprawić do smaku.

Na talerzu ułożyć szpinak, na wierzchu filet z pstrąga. Podawać na ciepło.

Pstrąga można przygotować również na grillu elektrycznym.