Strona główna Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg « poprzedni | następny »
maagda23 - Przepis na: Pstrąg pieczony w folii offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg pieczony w folii
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pstrąg pieczony w piekarniku, w folii


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w folii - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi myjemy, oczyszczamy z łusek i odcinamy głowy. Ryby solimy i pieprzymy zarówno na wierzchu jak i w środku i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie odmierzamy odpowiedni kawałek folii aluminiowej i smarujemy masłem w miejscu gdzie będzie leżała ryba. Kładziemy pstrąga na tak przygotowaną folię. Do środka ryby wkładamy łyżeczkę masła czosnkowego, plastry cytryny oraz koper. Na wierzch ryby kładziemy koper, kawałki masła oraz pokrojony ząbek czosnku. Tak przygotowaną rybą zawijamy w folię z której kształtujemy "miseczkę" zostawiając odkryty wierzch. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 st. C. Można podawać z warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami
Pstrąg  w folii pieczony Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj