Strona główna Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg « poprzedni | następny »
maagda23 - Przepis na: Pstrąg pieczony w folii offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg pieczony w folii
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pstrąg pieczony w piekarniku, w folii


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w folii - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi myjemy, oczyszczamy z łusek i odcinamy głowy. Ryby solimy i pieprzymy zarówno na wierzchu jak i w środku i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie odmierzamy odpowiedni kawałek folii aluminiowej i smarujemy masłem w miejscu gdzie będzie leżała ryba. Kładziemy pstrąga na tak przygotowaną folię. Do środka ryby wkładamy łyżeczkę masła czosnkowego, plastry cytryny oraz koper. Na wierzch ryby kładziemy koper, kawałki masła oraz pokrojony ząbek czosnku. Tak przygotowaną rybą zawijamy w folię z której kształtujemy "miseczkę" zostawiając odkryty wierzch. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 st. C. Można podawać z warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane