Strona główna Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg « poprzedni | następny »
maagda23 - Przepis na: Pstrąg pieczony w folii offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg pieczony w folii
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pstrąg pieczony w piekarniku, w folii


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w folii - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi myjemy, oczyszczamy z łusek i odcinamy głowy. Ryby solimy i pieprzymy zarówno na wierzchu jak i w środku i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie odmierzamy odpowiedni kawałek folii aluminiowej i smarujemy masłem w miejscu gdzie będzie leżała ryba. Kładziemy pstrąga na tak przygotowaną folię. Do środka ryby wkładamy łyżeczkę masła czosnkowego, plastry cytryny oraz koper. Na wierzch ryby kładziemy koper, kawałki masła oraz pokrojony ząbek czosnku. Tak przygotowaną rybą zawijamy w folię z której kształtujemy "miseczkę" zostawiając odkryty wierzch. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 st. C. Można podawać z warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane