Strona główna Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg pieczony w folii

Pstrąg « poprzedni | następny »
maagda23 - Przepis na: Pstrąg pieczony w folii offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 24
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg pieczony w folii
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pstrąg pieczony w piekarniku, w folii


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w folii - SKŁADNIKI:

Pstrąg pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Pstrągi myjemy, oczyszczamy z łusek i odcinamy głowy. Ryby solimy i pieprzymy zarówno na wierzchu jak i w środku i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie odmierzamy odpowiedni kawałek folii aluminiowej i smarujemy masłem w miejscu gdzie będzie leżała ryba. Kładziemy pstrąga na tak przygotowaną folię. Do środka ryby wkładamy łyżeczkę masła czosnkowego, plastry cytryny oraz koper. Na wierzch ryby kładziemy koper, kawałki masła oraz pokrojony ząbek czosnku. Tak przygotowaną rybą zawijamy w folię z której kształtujemy "miseczkę" zostawiając odkryty wierzch. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 st. C. Można podawać z warzywami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w folii  

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane