Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Pstrąg pieczony w soku z granatów

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Połączenie zdrowia (duża białka, mało tłuszczu) ze smakiem

Pstrąg pieczony w soku z granatów

Składniki:

Pstrąg pieczony w soku z granatów

 

  • Na 4 porcje:
  • 4 filety z pstrąga (4x 100 g)
  • 4 łyżki (60 g) świeżo wyciśniętego soku z granatów
  • 2 łyżeczki (10 g) oleju rzepakowego
  • świeżo mielony czerwony pieprz
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w soku z granatów

Umyte i osuszone filety z pstrąga posól, oprósz pieprzem, skrop sokiem z granatów, polej olejem i odstaw na godzinę do lodówki. Wyjmij pstrąga z lodówki, każdy filet zawiń w folię aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. 


128 kcal/1 porcję


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą


Tagi:

pstrąg