Strona główna Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrąg pieczony w ziołach

Leo - Przepis na: Pstrąg pieczony w ziołach offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pstrąg pieczony w ziołach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Przepis na pstrąga. Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę ...


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w ziołach - SKŁADNIKI:

  • pstrąg - 2 filety
  • folia aluminiowa paclan
  • mięta
  • koper
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • parę łyżek oliwy
  • pół cytryny
  • 1 czosnek

Pstrąg pieczony w ziołach - PRZYGOTOWANIE:

Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę łyżek oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zioła tj. mięte, koper (najlepiej całe gałązki), oregano i tymianek. Czosnek łamiemy na ząbki i wkładamy miedzy filety. Na koniec zawijamy szczelnie folię i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok 20 min lub na grillu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w ziołach (strona 1 z 1)  
bogini8

bogini8
offline

2009-06-11 23:15
Lubie rybki, ziola i potrawy z grilla , wszystko na plus:)
Skomentuj
Oceń:
0
mamqa

mamqa
offline

2009-06-12 10:08
1 czosnek plus opis "czosnek łamiemy na ząbki" mówi że mamy wziąć główkę czosnku na 2 ryby, tak? Tylko gdzie tutaj potem poczujemy naturalny smak ryby? Taka ilość spowoduje że zabije się cały aromat... robię podobnie gdy piekę na maśle z olejem tylko dodaję jeden ząbek na jedną rybkę i jeszcze mi się za to oberwało od kolegi kucharza :D
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-06-12 21:01
Może zamiast czosnku gałązki natki i koperku?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Muffiny owsiane z rodzynkami Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane
Tarta makowo- pomarańczowa Sałatka pomidorowo-pieczarkowa Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki
Krem pomarańczowy- orange curd Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane