Strona główna Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrąg pieczony w ziołach

Leo - Przepis na: Pstrąg pieczony w ziołach offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pstrąg pieczony w ziołach
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Przepis na pstrąga. Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę ...


trudność: łatwe
czas:

Pstrąg pieczony w ziołach - SKŁADNIKI:

  • pstrąg - 2 filety
  • folia aluminiowa paclan
  • mięta
  • koper
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • parę łyżek oliwy
  • pół cytryny
  • 1 czosnek

Pstrąg pieczony w ziołach - PRZYGOTOWANIE:

Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę łyżek oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zioła tj. mięte, koper (najlepiej całe gałązki), oregano i tymianek. Czosnek łamiemy na ząbki i wkładamy miedzy filety. Na koniec zawijamy szczelnie folię i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok 20 min lub na grillu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg pieczony w ziołach (strona 1 z 1)  
bogini8

bogini8
offline

2009-06-11 23:15
Lubie rybki, ziola i potrawy z grilla , wszystko na plus:)
Skomentuj
Oceń:
0
mamqa

mamqa
offline

2009-06-12 10:08
1 czosnek plus opis "czosnek łamiemy na ząbki" mówi że mamy wziąć główkę czosnku na 2 ryby, tak? Tylko gdzie tutaj potem poczujemy naturalny smak ryby? Taka ilość spowoduje że zabije się cały aromat... robię podobnie gdy piekę na maśle z olejem tylko dodaję jeden ząbek na jedną rybkę i jeszcze mi się za to oberwało od kolegi kucharza :D
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-06-12 21:01
Może zamiast czosnku gałązki natki i koperku?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Kotlety parówkowo jajeczne
Babka piernikowa Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Biało- czerwona sałatka z fetą
Pomarańczowa surówka Bardzo lekka kolorowa sałatka Rogaliki z marmoladą
Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane