Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Pstrąg pieczony w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na pstrąga. Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę ...

Pstrąg pieczony w ziołach

Składniki:

Pstrąg pieczony w ziołach

  • pstrąg - 2 filety
  • folia aluminiowa paclan
  • mięta
  • koper
  • oregano
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • parę łyżek oliwy
  • pół cytryny
  • 1 czosnek

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w ziołach

Wkładamy do foli aluminiowej filet z pstrąga, wyciskamy cytrynę na filety o dodajemy parę łyżek oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zioła tj. mięte, koper (najlepiej całe gałązki), oregano i tymianek. Czosnek łamiemy na ząbki i wkładamy miedzy filety. Na koniec zawijamy szczelnie folię i pieczemy w temp. 200 stopni przez ok 20 min lub na grillu.