anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pstrąg po królewsku z kurkami

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Ryba jest przepyszna,polecam:) wygląda fajnie i zawsze to odmiana,od tradycyjnego smażonego pstrąga:)

Pstrąg po królewsku z kurkami

Składniki:

Pstrąg po królewsku z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po królewsku z kurkami
Patrąga oskrobać,odciąć płetwy,namoczyć na 20 min w zimnej wodzie wymieszanej z mlekiem (1 szklanka mleka) Pstrąga porządnie umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Masło rozgrzać na patelni,wrzucić kurki,smażyć 8 min,dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek, posolić ,posypać pieprzem,smażyć jeszcze 1 min. Małą łyżeczką,nakładać farsz w środek ryby,dociskać żeby weszło jak najwięcej farszu,zaszyć nitką. Rozgrzać olej na patelni,pstrąga położyć na rozgrzany tłuszcz ,smażyć przewracając kilka razy na złoty kolor . Smacznego.

Tagi:

tarta pstrąg