Pstrąg po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pstrągi sprawić, dokładnie umyć, kropić wewnątrz sokiem z cytryny i odstawić na 20

Pstrąg po polsku

Składniki:

Pstrąg po polsku

 

  • 4 małe pstrągi
  • litr bulionu
  • 4 jaja
  • sok z jednej cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pstrąg po polsku
Pstrągi sprawić, dokładnie umyć, kropić wewnątrz sokiem z cytryny i odstawić na 20 min w chłodne miejsce. Bulion zagotować, zmniejszyć ogień i delikatnie włożyć pstrągi. Gotować na bardzo małym ogniu około 30 min, po czym odstawić w chłodne miejsce to całkowitego wystygnięcia. Jaja ugotować na twardo, ostudzić; dwa posiekać, a dwa pokroić w ćwiartki. Ostudzoną rybę wyłożyć na talerze, posypać posiekanym jajem i natką pietruszki, ozdobić piastrami cytryny, ćwiartkami jaj ugotowanych na twar­do i pomidorami. Podawać z czerwoną kapustą.

Tagi:

pstrąg