Robirto

Robirto

Kuchcik
[Przepisów: 25]

Pstrąg Smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna Rybka na każdą okazję

Pstrąg Smażony

Składniki:

Pstrąg Smażony

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg Smażony
Zanim zajmiemy się rybą musimy drobno posiekać obrany czosnek. Ucieramy masło i mieszamy je z sokiem z cytryny czosnkiem i koperkiem aby całość zachowała świeżość odstawiamy do lodówki

 .Oprawione ryby oprószamy solą. Do wnętrza każdej z nich możemy włożyć po jednym ząbku czosnku. Polewamy ryby przygotowaną wcześniej polewką

Obtaczamy dokładnie w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu aż ryby uzyskają złoty kolor

Tak przygotowane pstrągi doskonale smakują w połączeniu z frytkami bądź kartolfami z wody

Tagi:

pstrąg