Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pstrąg smażony 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Uwielbiam pstrąga - często właśnie robię go tak na szybko - smażonego z patelni.

Pstrąg smażony 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg smażony 2

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg smażony 2
Ryby wypatroszyć, pozbawić głowy i ogona. Dokładnie umyć, osuszyć. Przeciąć na połowę wzdłuż. Mocno skropić sokiem z cytryny, posypać kucharkiem i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Jajko umyć, rozbić, roztrzepać. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Olej mocno rozgrzać, smażyć na nim rybę z obu stron na złoty kolor. Podawać samą lub z frytkami i zestawem surówek.
Pstrąg smażony 2
Wypatroszonę i umytą rybę przyprawiamy i odstawiamy na pół godziny.
Pstrąg smażony 2
Rybę panierujemy w jajku i bułce tartej.
Pstrąg smażony 2
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.