motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pstrąg smażony na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pstrąg smażony na masełku

Pstrąg smażony na masełku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg smażony na masełku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg smażony na masełku
Rybę myjemy i osuszamy. Następnie ucinamy ogon i łeb. Cytrynę przecinamy na połówki i skrapiamy wyciśniętym sokiem rybkę. Nacieramy solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelnie dajemy mało i roztapiamy. W tym czasie roztrzepujemy jajko i moczymy w nim przygotowaną rybę a następnie w bułce tartej. Dajemy na roztopione masło i smażymy z dwóch stron na brązowo.
Pstrąg smażony na masełku
Etap 1 Ucinamy łeb i ogon. Nacieramy solą i pieprzem oraz skrapimy sokiem z cytryny
Pstrąg smażony na masełku
Etap 2 Na patelnie dajemy masełko i roztapiamy
Pstrąg smażony na masełku
Etap 3 Pstrąga obtaczamy w jajku i bułce tartej
Pstrąg smażony na masełku
Etap 4 Smażymy z dwóch stron na roztopionym maśle