Strona główna Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie.

Pstrąg « poprzedni | następny »
karolcia_zip - Przepis na: Pstrąg w galarecie. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pstrąg w galarecie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Świąteczny pstrąg w galarecie.


trudność: średne
czas:

Pstrąg w galarecie. - SKŁADNIKI:

  • 1 oczyszczony pstrąg w całości
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cytryna
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz
  • 1 łyżka żelatyny

Pstrąg w galarecie. - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora. Dodajemy także kostkę rosołową i przyprawiamy pieprzem. W razie, gdy wywar jest za mało słony dodajemy Warzywko. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy przez durszlak (warzywa odkładamy). Do przecedzonego wywaru wkładamy pstrąga i gotujemy ok. 15 min. Ostrożnie wyciągamy rybę z wywaru i wykładamy do podłużnego, głębokiego naczynia. Do naczynia wykładamy również warzywa z wywaru i pokrojoną w plastry cytrynę. Pół litra wywaru ponownie przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Po rozpuszczeniu żelatyny, wywar wylewamy do naczynia z rybą i warzywami. Studzimy. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg w galarecie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków
Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami
Pstrąg  w folii pieczony Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane