Strona główna Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie.

Pstrąg « poprzedni | następny »
karolcia_zip offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 240
zdjęcia: 1 z 1
Pstrąg w galarecie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Świąteczny pstrąg w galarecie.


trudność: średne
czas:

Pstrąg w galarecie. - SKŁADNIKI:

  • 1 oczyszczony pstrąg w całości
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cytryna
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz
  • 1 łyżka żelatyny

Pstrąg w galarecie. - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, kawałek selera i pora. Dodajemy także kostkę rosołową i przyprawiamy pieprzem. W razie, gdy wywar jest za mało słony dodajemy Warzywko. Gdy warzywa zmiękną, wywar przecedzamy przez durszlak (warzywa odkładamy). Do przecedzonego wywaru wkładamy pstrąga i gotujemy ok. 15 min. Ostrożnie wyciągamy rybę z wywaru i wykładamy do podłużnego, głębokiego naczynia. Do naczynia wykładamy również warzywa z wywaru i pokrojoną w plastry cytrynę. Pół litra wywaru ponownie przecedzamy przez sitko i dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Po rozpuszczeniu żelatyny, wywar wylewamy do naczynia z rybą i warzywami. Studzimy. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg w galarecie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Jajka z farszem
Pstrąg teriyaki z sałatką z mango Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej Pstrąg z grilla
Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony
Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane