Strona główna Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

Ryby « poprzedni | następny »
Śliweczka - Przepis na: Pstrąg w galarecie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pstrąg w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Polecam dla wszystkich smakoszy rybek


trudność: średne
czas:

Pstrąg w galarecie - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg filetów z pstrąga ( świeży,nie mrożony )
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka rodzynek
  • 20 g żelatyny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól,pieprz

Pstrąg w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Filety świeżego pstrąga oczyścić z łusek.Dokładnie umyć i osuszyć.Marchewkę,korzeń pietruszki,1/2 cebuli oraz seler obrać,umyć,zalać niewielką ilością wody i gotować z dodatkiem ziela angielskiego,soli i pieprzu w ziarenkach.Gdy jarzyny są na wpół miękkie dodać 1/2 jednego filetu z pstrąga.Gotować około 10 minut.Ugotowany filet odsączyć(wywaru nie wylewać),ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa wraz z wcześniej namoczoną w mleku i odciśniętą bułką i połową obranej,pokrojonej w kostkę cebuli.Rodzynki przelać wrzątkiem na sicie,dodać do masy rybnej.Dołożyć żółtko,posiekaną natkę pietruszki,płatki migdałowe.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Wymieszać.Połączyć masę z ubitym na sztywno białkiem.Na każdym filecie z pstrąga nałożyć farsz i zawijać jak rolmopsy.Układać w garnku z gorącym wywarem,tak,by wywar przykrywał rybę i gotować pod przykryciem na malutkim ogniu około 30 minut.Gotowe roladki wyjąć z garnka i ostudzić.Każdą przekroić w poprzek na pół.Umieścić w miseczce lub małym półmisku.Wywar z gotowania przecedzić przez czystą,bawełnianą ściereczkę.Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze(Około 1/2 litra wywaru),dodać sok z 1/2 cytryny,doprawić solą,lekko przestudzić ,ale jeszcze dość ciepły wlać ostrożnie do roladek.Wstawić przestygnięte do lodówki ,aż galareta się zsiądzie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pstrąg łososiowy z warzywami Pstrąg po koziegłowsku Pasta z tuńczyka
Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną Łosoś w płatkach kukurydzianych
Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa Dorsz po grecku
Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami Ryba na parze z cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane