Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

pstrag w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne, grillowe danie:)

pstrag w jarzynach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pstrag w jarzynach

 

  • 4 pstrągi
  • oliwa
  • przyprawa do ryb
  • ogórek
  • 1 por
  • 1 marchewka
  • koperek
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

pstrag w jarzynach
Przygotować marynatę z przyprawy z ryb i oliwy. Sprawione pstrągi posmarować przygotowana marynatą i odstawić na dwie godziny. Pokroić w plastry ogórka, pora, marchew. Dodać koper i pietruszkę. Wymieszać z oliwą. Środki pstrągów nafaszerować jarzynami, zawinąć w sreberko i kłaść na grilla. Piec po obu stronach po 15 minut.
pstrag w jarzynach
Jarzyny przygotowane i pokrojone cienko, doprawione.
pstrag w jarzynach
Przygotowana marynata posmarowane pstrągi czekają 2 h