Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pstrąg w maśle czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aromatyczna ryba z piekarnika

Pstrąg w maśle czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg w maśle czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w maśle czosnkowym
Ryby myjemy pod bieżącą wodą. Czosnek siekamy i dodajemy do miękkiego masła, wsypujemy szczyptę soli, pieprzu i bazyli - rozcieramy łyżeczką. Rybę od środka i od wewnątrz doprawiamy solą i pieprzem, a następnie nakładamy do środka ryby nieco masła, a na wierzch pozostałą część. Rybę pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180*. Podajemy na gorącą z surówką i grzankami.
Pstrąg w maśle czosnkowym
czosnek dość grubo siekamy i dodajemy do masła
Pstrąg w maśle czosnkowym
masło mieszamy razem z czosnkiem i przyprawami
Pstrąg w maśle czosnkowym
masło nakładamy do rybki i na wierzch też

Tagi:

pstrąg