Strona główna Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

Pstrąg « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Pstrąg w migdałach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pstrąg w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4073

Sprawione i umyte pstrągi natrzeć solą, oprószyć pieprzem, usmażyć na



Pstrąg w migdałach - SKŁADNIKI:

  • 4 średnie pstrągi
  • 10 dag masła
  • 5 dag migdałów
  • cytryna
  • gałązki
  • pietruszki
  • sól
  • pieprz

Pstrąg w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Sprawione i umyte pstrągi natrzeć solą, oprószyć pieprzem, usmażyć na niezbyt silnym ogniu (po 8 min z każdej strony). Usmażone ryby ułożyć na ogrzanym półmisku. W tłuszczu po smażeniu ryb lekko zrumienić posiekane migdały, wyłożyć na ryby, udekorować pietruszką i plasterkami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg łososiowy z warzywami Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony
Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami
Pstrąg  w folii pieczony Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie
Grillowany pstrąg Pstrąg łososiowy z jarmużem i soczewicą Pstrąg tęczowy w bakłażanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane