Strona główna Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

Pstrąg « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Pstrąg w migdałach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pstrąg w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4073

Sprawione i umyte pstrągi natrzeć solą, oprószyć pieprzem, usmażyć na



Pstrąg w migdałach - SKŁADNIKI:

  • 4 średnie pstrągi
  • 10 dag masła
  • 5 dag migdałów
  • cytryna
  • gałązki
  • pietruszki
  • sól
  • pieprz

Pstrąg w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Sprawione i umyte pstrągi natrzeć solą, oprószyć pieprzem, usmażyć na niezbyt silnym ogniu (po 8 min z każdej strony). Usmażone ryby ułożyć na ogrzanym półmisku. W tłuszczu po smażeniu ryb lekko zrumienić posiekane migdały, wyłożyć na ryby, udekorować pietruszką i plasterkami cytryny.



Komentarze do Pstrąg w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg w cytrynie z folii Roladki z pstrąga tęczowego wędzonego na zimno Pasta z wędzonego pstrąga
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Pstrąg z patelni Pstrąg tęczowy z pieczarkami Pstrąg mielony  w galarecie
Pstrąg po grecku Pstrąg i puree z patata Smażony pstrąg z masłem czosnkowo-koperkowym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane