anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pstrąg w panierce smażony na maśle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg smażony na maśle z nutą pietruszki i sokiem z cytryny smakuje wyśmienicie a panierowany w bułce tartej ma pyszną Skorupke

Pstrąg w panierce smażony na maśle

Składniki:

Pstrąg w panierce smażony na maśle

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w panierce smażony na maśle
Pstrągi myjemy dokładnie. Osuszamy delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka każdego pstrąga dajemy trochę natki pietruszki najlepiej świeżej oraz doprawiamy solą i pieprzem. Do każdej ryby do środka dodajemy po łyżeczce masła. Każda rybkę obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię dajemy masło i na rozgrzane masło dajemy ryby należy je smażyć około 10 minut z obu stron.

Tagi:

tarta pstrąg