Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrąg w powijaczkach

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryby oczyścić, umyć, podzielić na 3-5 centymetrowe dzwonka, każde posolić, owinąć

Pstrąg w powijaczkach

Składniki:

Pstrąg w powijaczkach

 

  • 4 pstrągi
  • 15 dag wędzonego boczku
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pstrąg w powijaczkach
Ryby oczyścić, umyć, podzielić na 3-5 centymetrowe dzwonka, każde posolić, owinąć cieniutkim paskiem wędzonego boczku, spiąć wykałaczką, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu po 5-7 min z każdej strony. Podawać z frytkami i sezonową surówką.

Tagi:

pstrąg