iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg w sosie cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam takie rybki ,pycha

Pstrąg w sosie cytrynowym

Składniki:

Pstrąg w sosie cytrynowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie cytrynowym
Pstrąga tuszę bez głowy i wnętrzności solimy z każdej strony i w środku ,Pruszymy papryką słodką w proszku .Cytryne dobrze szorujemy pod gorącą wodą .Będziemy używać skórki i soku .Kropimy cytryna w środku ryby.Grillujemy rybę na złoto z każdej strony .
W garneczku z wodą rozpuszczamy kostkę bulionową warzywną ,gotujemy . Dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z cytryny -ilosć zależna od ilości wody -ja zawsze próbuję -mniej więcej z połowy cytryny .Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy łyżeczkę prawdziwego masła.Mieszamy .sosem polewamy zgrillowanego pstrąga .

Tagi:

beza pstrąg bezy