malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pstrąg w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię ryby słodkowodne. Takie można podawać w zalewie octowej i zawsze świetnie smakują każdemu.

Pstrąg w sosie pomidorowym

Składniki:

Pstrąg w sosie pomidorowym

 

  • 1 średni pstrąg,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki kopru,
  • 1 puszka pomidorów w zalewie,
  • 3 łyżki octu,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka cukru,
  • szklanka mąki pszennej.

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie pomidorowym
Pstrąga patroszymy i kroimy w dzwonka. Panierujemy mąką pszenna i smażymy na złoto. Gotujemy 1 litr gorącej wody i wlewamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz cebulę. Dodajemy koper. Zmiksowane pomidory w zalewie. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ocet. Solimy słodzimy. Dodajemy pieprz. Gdy zalewa będzie zimna to dodajemy rybę. Wstawiamy do lodówki.