VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pstrąg w zielonej kołderce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Rybka samo zdrowie, każdy Ci o tym powie! Z nutą cytryny i bazylii smakują rewelacyjnie! Polecam na piątkowy obiad!

Pstrąg w zielonej kołderce

Składniki:

Pstrąg w zielonej kołderce

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w zielonej kołderce
Pstrągi dokładnie oczyszczamy i zeskrobujemy łuski. Nacieramy solą i pieprzem. Robimy delikatne nacięcia w poprzek. Każdego dokładnie nacieramy (na zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na patelni lub grillujemy.