iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z grilla z pieczrakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny pstrąg z pieczarkami smażonymi na masełku z odrobiną zielonego szczypioru i odrobina siekanego czosnku niedźwiedziego , polecam pycha

Pstrąg z grilla z pieczrakami

Składniki:

Pstrąg z grilla z pieczrakami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla z pieczrakami
Pieczarki kroimy w kosteczkę , czosnek wyciskamy. Na maśle podsmażamy grzybki z czosnkiem , solimy do smaku i doprawiamy pieprzem . Na koniec dodajemy posiekany szczypior , odstawiamy. Pstrągi myjemy osuszamy . Do miski wlewamy wodę dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę kilka pokrojonych ząbków czosnku , sól i wyciśniętą cytrynę . Do marynaty wkładamy pstrągi streczujemy miskę i odkładamy do lodówki na noc. Rozpalamy grill lub rozgrzewamy jeżeli używamy elektrycznego. Pstrąga smażymy z obu stron. Kiedy grillujemy druga stronę pstrąga tą gotową nacinamy na karku i nakładamy pieczarki. Całość kropimy sokiem z cytryny i podajemy.