iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z miętowym masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pstrąg z miętowym masełkiem i pieczonymi ziemniakami

Pstrąg z miętowym masełkiem

Składniki:

Pstrąg z miętowym masełkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z miętowym masełkiem
Pstrąga myjemy dobrze osuszamy. Miętę świeżą siekamy i mieszamy z masłem, solimy do smaku. Pstrągi solimy z każdej strony do brzuszka wkładamy miętowe masło. Ziemniaki obieramy obgotowujemy i kroimy w plastry. Solimy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym. Nadziane pstrągi układamy na blaszce , na drugą półkę piekarnika stawiamy ziemniaki pieczemy ok 20 min.