lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pstrąg z migdałami i orzechami nerkowca

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pstrąg z migdałami i orzechami nerkowca

Pstrąg z migdałami i orzechami nerkowca

Składniki:

Pstrąg z migdałami i orzechami nerkowca

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z migdałami i orzechami nerkowca
Pstrąga oczyść,natrzyj solą,przełóż do żaroodpornego naczynia.Rozpuść 2 łyżki masła,rybę posmaruj masłem i z dwóch stron oprósz mąką.Piecz pstrąga 40-50 minut w 200 st.Płatki migdałowe wraz z orzechami nerkowca upraż na patelni na złoto.Rozpuść 2 łyżki masła,wymieszaj go z migdałami oraz orzechami.5 minut przed końcem pieczenia pstrąga posyp migdałami,orzechami oraz kandyzowanymi owocami.

Tagi:

pstrąg