kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pstrąg z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrąg z patelni ze szpinakiem to idealna propozycja na zdrowy obiad.

Pstrąg z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg z patelni

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z patelni
Pstrąga natrzeć odrobinę oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać na średnim ogniu, ułożyć na niej kawałki pstrąga skórką w dół i smażyć 3 min. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i smażyć już tylko pół minuty. Przełożyć rybę na talerz. Na patelnię wrzucić kawałek masła i liście szpinaku, wsypać trochę soli i pieprzu i smażyć około minuty. Kiedy szpinak zwiotczeje zdjąć z ognia. Podawać pstrąga ze szpinakiem i kawałkiem cytryny.
Pstrąg z patelni
Pstrąga najpierw skrapiamy oliwa, solimy i pieprzymy
Pstrąg z patelni
Etap 2Następnie smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu
Pstrąg z patelni
Po usmażeniu ryby podsmażamy chwilkę szpinak.