Strona główna Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg « poprzedni | następny »
szpileczka - autor przepisu Pstrąg z piekarnika natką pietruszki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1000
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg z piekarnika natką pietruszki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pstrąg pieczony w folii, pyszny i zdrowy obiad.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - SKŁADNIKI:

  • 2 wypatroszone pstrągi
  • 1 cytryna
  • sól
  • łyżka masła
  • pęczek natki pietruszki

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.



Komentarze do Pstrąg z piekarnika natką pietruszki (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa
offline

2012-07-22 16:43
Ale narobiłaś smaczka,mniamm 5!!:))
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:00
z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi
offline

2012-07-22 18:04
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


ja wolę wyczyścić z łusek :)
wygląda pysznie !
Skomentuj
Oceń:
0
szpileczka

szpileczka
offline

2012-07-22 18:11
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

Wiem, że nie jest to konieczne, ja jednak wole usunąć łuski.
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:19
ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-07-22 18:26
Pyza napisał(a):

ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...

Ja nie wiedziałam i zawsze skrobałam łuski. Dziękuję Pyzo za ciekawostkę :)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:39
ja też dowiedziałam się tego niedawno na imprezie promującej akcję "Teraz pstrąg"
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2012-07-22 18:22
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

O, a tego to nie wiedziałam, zapamiętam:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2012-07-23 14:30
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


Ja również nie wiedziałam, że łuski pod wpływem temperatury się rozpuszczają. Mimo wszystko zawsze je zeskrobywałam, bo są dla mnie mało apetyczne.
Przepis super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg w cytrynie z folii Roladki z pstrąga tęczowego wędzonego na zimno Pasta z wędzonego pstrąga
Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami Pieczony pstrąg z bazyliowym pesto Czosnkowy pstrąg z pieczarkami
Pstrąg z patelni Pstrąg tęczowy z pieczarkami Pstrąg mielony  w galarecie
Pstrąg po grecku Pstrąg i puree z patata Smażony pstrąg z masłem czosnkowo-koperkowym
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane