szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1220]

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pstrąg pieczony w folii, pyszny i zdrowy obiad.

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Sposób przygotowania:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.

Redakcja poleca: