Strona główna Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg « poprzedni | następny »
szpileczka - Przepis na: Pstrąg z piekarnika natką pietruszki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1110
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pstrąg z piekarnika natką pietruszki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pstrąg pieczony w folii, pyszny i zdrowy obiad.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - SKŁADNIKI:

  • 2 wypatroszone pstrągi
  • 1 cytryna
  • sól
  • łyżka masła
  • pęczek natki pietruszki

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg z piekarnika natką pietruszki (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa
offline

2012-07-22 16:43
Ale narobiłaś smaczka,mniamm 5!!:))
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:00
z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi
offline

2012-07-22 18:04
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


ja wolę wyczyścić z łusek :)
wygląda pysznie !
Skomentuj
Oceń:
0
szpileczka

szpileczka
offline

2012-07-22 18:11
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

Wiem, że nie jest to konieczne, ja jednak wole usunąć łuski.
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:19
ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-07-22 18:26
Pyza napisał(a):

ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...

Ja nie wiedziałam i zawsze skrobałam łuski. Dziękuję Pyzo za ciekawostkę :)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2012-07-22 18:39
ja też dowiedziałam się tego niedawno na imprezie promującej akcję "Teraz pstrąg"
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2012-07-22 18:22
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

O, a tego to nie wiedziałam, zapamiętam:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2012-07-23 14:30
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


Ja również nie wiedziałam, że łuski pod wpływem temperatury się rozpuszczają. Mimo wszystko zawsze je zeskrobywałam, bo są dla mnie mało apetyczne.
Przepis super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Pstrąg łososiowy z warzywami
Pikantny pstrąg smażony Pikantny pstrąg smażony Pstrąg z cytryną, pomarańczą i zielonym pieprzem
Grillowany pstrąg Pstrąg zapiekany z ziołami Pstrąg  w folii pieczony
Szparagi z grilla Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie Grillowany pstrąg

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane