Strona główna Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki

Pstrąg « poprzedni | następny »
szpileczka

Złoty Ekspert
Przepisy: 1204
zdjęcia: 1 z 5
Pstrąg z piekarnika natką pietruszki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Pstrąg pieczony w folii, pyszny i zdrowy obiad.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - SKŁADNIKI:

Pstrąg z piekarnika natką pietruszki - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać. Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny. Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną). Z wierzchu smarujemy posiekaną natka z masłem. Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarniak nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pstrąg z piekarnika natką pietruszki (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa

2012-07-22 16:43
Ale narobiłaś smaczka,mniamm 5!!:))
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza

2012-07-22 18:00
z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi

2012-07-22 18:04
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


ja wolę wyczyścić z łusek :)
wygląda pysznie !
Skomentuj
Oceń:
0
szpileczka

szpileczka

2012-07-22 18:11
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

Wiem, że nie jest to konieczne, ja jednak wole usunąć łuski.
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza

2012-07-22 18:19
ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2012-07-22 18:26
Pyza napisał(a):

ja o tym napisałam jako ciekawostkę bo nie wszyscy wiedzą...

Ja nie wiedziałam i zawsze skrobałam łuski. Dziękuję Pyzo za ciekawostkę :)
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza

2012-07-22 18:39
ja też dowiedziałam się tego niedawno na imprezie promującej akcję "Teraz pstrąg"
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa

2012-07-22 18:22
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się

O, a tego to nie wiedziałam, zapamiętam:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-

2012-07-23 14:30
Pyza napisał(a):

z wiesz, że pstrąga nie trzeba skrobać z łusek? jego łuski są takie, że w temperaturze powyżej 60 st. rozpuszczają się


Ja również nie wiedziałam, że łuski pod wpływem temperatury się rozpuszczają. Mimo wszystko zawsze je zeskrobywałam, bo są dla mnie mało apetyczne.
Przepis super!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pstrąg
Ptysie z wędzonym pstrągiem i pastą jajeczną Pstrąg duszony w porach Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pstrąg łososiowy zaplatany w cieście francuskim Pstrąg z masłem cytrynowym Pstrąg łososiowy z sosem kokosowym  i pak choi
Pstrąg łososiowy w marynacie winno-pomarańczowej Pstrąg w zalewie octowej Faszerowany pstrąg
Pstrąg w galarecie Pstrąg w galarecie Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane