renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pstrąg z sokiem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pstrąg zamarynowany w soku pomarańczowym wymieszanym z lubczykiem, papryka i czosnkiem, pieczony na grillu.

Pstrąg z sokiem pomarańczowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg z sokiem pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z sokiem pomarańczowym

Etap 1

Pstrąg z sokiem pomarańczowym
Świeże ryby należy dokładnie oczyścić i umyć.

Świeże pstrągi dokładnie oczyścić i umyć.

Etap 2

Pstrąg z sokiem pomarańczowym
W miseczce umieszczamy posiekany lubczyk i paprykę.

Przygotowujemy marynatę: siekamy lubczyk i dodajemy paprykę.

Etap 3

Pstrąg z sokiem pomarańczowym
Do lubczyku i papryki dodajemy sok, sól i czosnek.

Następnie wyciskamy sok z połowy pomarańczy, dodajemy sól i czosnek przeciśnięty przez praskę.

Etap 4

Pstrąg z sokiem pomarańczowym
Pstrągi nacieramy marynatą z zewnątrz i od środka.

Rybę nacieramy marynatą z zewnątrz i od środka. Marnujemy ok 1 godzinę.

Etap 5

Pstrąg z sokiem pomarańczowym
Pstrągi zawijamy w pergamin i grillujemy po 10-15 minut z obu stron.

Rybę zawijamy w pergamin i grillujemy po ok 10-15 minut z każdej strony.


Tagi:

pstrąg ryba