anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Pstrąg z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre danie, które z powodzeniem może znaleźć się na wigilijnym stole. Serdecznie polecam spróbować.

Pstrąg z warzywami Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Pstrąg z warzywami

 

  • 2 pstrągi
  • 1 kostka bulionowa
  • 4 łyżki oleju
  • przyprawa do ryb
  • 15 dag pieczarek
  • 1/3 słoiczka marynowanej papryki
  • natka pietruszki
  • 1/2 pory

Sposób przygotowania:

Pstrąg z warzywami
Pstrąga przekroić wzdłuż. Kostkę bulionową pokruszyć do miseczki i zalać olejem. Natłuścić rybę.

Przyprawić do smaku przyprawą do ryb.

Pieczarki poszatkować, podsmażyć na patelni. Paprykę marynowaną odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z pieczarkami.

Natkę i porę poszatkować i połączyć warzywami. Całość wymieszać i faszerować rybę. Zostawić trochę do posypania po rybie.

Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25 minut.
Pstrąg z warzywami
Na sam początek pstrąga przekroić wzdłuż.
Pstrąg z warzywami
Kostę pokruszyć i wymieszać z olejem. Natłuścić rybę.
Pstrąg z warzywami
Kolejne skłądniki kroić, smażyć i mieszać.
Pstrąg z warzywami
Pstrąga faszerować i wstawić do piekarnika. Piec.
Pstrąg z warzywami
Pstrąg z warzywami- bardzo dobre danie. Polecam.
Pstrąg z warzywami
Pstrąg z warzywami- bardzo dobre danie. Polecam.
Pstrąg z warzywami
Pstrąg z warzywami- bardzo dobre danie. Polecam.

Tagi:

ryby danie