MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Pstrąg zapiekany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, dietetyczne danie, pstrąg zapiekany.

Pstrąg zapiekany. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg zapiekany.

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg zapiekany.
Rybę dokładnie opłukać, oczyścić i osuszyć.Rybę kładziemy na foli. Przyprawiamy ziołami i pieprzem. Do środka wkładamy masło, plastry cytryny i cebuli. Folię dokładnie zawijamy i wkładamy na blaszkę do piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczonego pstrąga posypujemy koperkiem i podajemy na ciepło.
Pstrąg zapiekany.
Podstawą udanego dania jest świeża ryba, dobrze oczyszczona.
Pstrąg zapiekany.
Dodatkami do ryby są zioła, masło i cytryna.
Pstrąg zapiekany.
Rybę przyprawiamy ziołami, dajemy cytrynę, cebulę i masło .
Pstrąg zapiekany.
Rybę pieczemy w folii w piekarniku przez 25 minut.

Tagi:

zioła pstrąg