Pstrągi z pieczarkami (Włochy)

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wymyć i wypatroszyć ryby (głowy i ogony zostawić). Obtoczyć w mące i smażyć na

Pstrągi z pieczarkami (Włochy)

Składniki:

Pstrągi z pieczarkami (Włochy)

 

Sposób przygotowania:

Pstrągi z pieczarkami (Włochy)
Wymyć i wypatroszyć ryby (głowy i ogony zostawić). Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu (oleju z masłem)po 4-5 minut z każdej strony. Usmażone ryby odłozyć w ciepłe miejsce. Kapelusze z pieczarek wymyte i skropione cytryną smażyć na maśle przez 3-4 minuty by wyparowała z nich woda. położyć pieczarki w płaskim naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem, na nich pstrągi i przesmażoną cebulę wymieszaną z tartą bułką. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 7 minut aby bułka zarumieniła się. Podając ubrać plasterkami cytryny.

Tagi:

tarta pstrąg