lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ptysie z pieczarkowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ptysie z pieczarkowym farszem

Ptysie z pieczarkowym farszem

Składniki:

Ptysie z pieczarkowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Ptysie z pieczarkowym farszem
Zagotuj 1/2 l wody,dodaj masło,dwie mąki z proszkiem do pieczenia.Ciasto ucieraj,gdy zacznie odstawać od ścian naczynia wbijaj po jajku.Ciasto przełóż do szprycy i formuj ptysie które piecz przez 20 min w 200 st.Następnie ostudź je i przekrój na pół.Na maśle podduś pieczarki z cebulą,dodaj przyprawy i posiekany szczypiorek.Masą napełnij ptysie.

Tagi:

ptysie