monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pucharek kawowo-mandarynkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zrobiłam zbyt dużo kremu kawowego do ciasta 3X kawa i trzeba było go jakoś wykorzystać:)

Pucharek kawowo-mandarynkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pucharek kawowo-mandarynkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pucharek kawowo-mandarynkowy
Na dno pucharka wyłożyć herbatnik, ma być w całości. Na to nałożyć 2 potężne łyżki kremu kawowego ( przepis na krem w przepisie na ciasteczko 3X kawa). Mandarynkę obrać i na kremie ułożyć 4-5 cząstek mandarynki. Między mandarynką ułożyć skórkę kandyzowaną. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem posypać płatkami z białej czekolady i udekorować płatkiem róży (można zjeść jeśli ktoś lubi takie klimaty:-)) Smacznego!
Pucharek kawowo-mandarynkowy
Na dno pucharka położyć 1 herbatnik w całości
Pucharek kawowo-mandarynkowy
na herbatnik położyć dwie duże łyżki kremu
Pucharek kawowo-mandarynkowy
Na krem ułożyc cząstki mandarynki
Pucharek kawowo-mandarynkowy
Między mandarynkami ułożyć skórkę kandyzowaną

Tagi:

czekolada