Pucharek twarożkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast twarogu można użyć serka homogenizowanego

Pucharek twarożkowy

Składniki:

Pucharek twarożkowy

 

  • 1 kostka twarogu
  • 250 g kremówki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier do smaku
  • kilka łyżek konfitury wiśniowej
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka czekoladowych ciasteczek
  • starta czekolada i orzechy do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Pucharek twarożkowy
1. Twaróg zmielić za pomocą blendera. Dodać ubitą kremówkę, jogurt,cukier oraz cukier waniliowy. Całość zmiksować na puszysty krem. Czekoladowe ciasteczka drobno pokruszyć oraz przełożyć do lodowych pucharków, 2. Ciasteczka zalać przygotowanym kremem serowym,a następnie dodać konfiturę wiśniową. Deser udekorować posiekanymi orzechami oraz startą czekoladą.