kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Puchatek Mokka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śmietankę mocno ochłodzić, następnie ubić na sztywno dosypując cukier puder i fix śmietanowy.

Puchatek Mokka

Składniki:

Puchatek Mokka

 

  • śmietanka 30% 400 ml
  • fix śmietanowy 1 op
  • cukier puder 4 łyżki
  • brandy 30 ml
  • kawa mocny napar 1 łyżka
  • dżem wiśniowy 4 łyżeczki
  • rodzynki 10 dag
  • czekoladowe ziarenka kawy
  • mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

Puchatek Mokka
Śmietankę mocno ochłodzić, następnie ubić na sztywno dosypując cukier puder i fix śmietanowy.

Pod koniec ubijania ostrożnie dolać kawę oraz brandy.
Powstały krem wymieszać z rodzynkami i przełożyć do pucharków deserowych.

Każdą porcje deseru udekorować łyżką dżemu wiśniowego, posypać ziarenkami kawy i ozdobić listkiem świeżej mięty.

Puchatek można urozmaicić dodając ulubione owoce z puszki

Tagi:

kawa