jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pudding kokosowy z chia i marakują

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Niedawno odkryłam że małe zdrowe nasionka szałwii hiszpańskiej - chia mogą być podstawą pysznego deseru lub koktajlu.

Pudding kokosowy z chia i marakują

Składniki:

Pudding kokosowy z chia i marakują

 

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 2 duże owoce marakuji
  • listki mięty lub melisy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pudding kokosowy z chia i marakują
Do litrowego słoika wlewamy mleko kokosowe, dodajemy nasiona Chia i ksylitol. Zakręcamy słój i wstrząsamy mocno. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki .

Przekładamy pudding do salaterek. Przekrawamy owoce marakuji. Wyjmujemy łyżeczką zawartość owoców i polewamy nią pudding.

Dekorujemy listkami mięty lub melisy.