mysliwa

mysliwa

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Puding Ryzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

delicja delikatna dla podniebienia :)

Puding Ryzowy

Składniki:

Puding Ryzowy

 

  • woda,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 szklanka ryzu pudingowego,
  • 1 gozdzik,
  • szczypta cynamonu,
  • budyn smietankowy lub waniliowy,
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Puding Ryzowy
Nalac troszke wody na dno garnuszka,dodac 2 szklanki mleka.Zagotowac razem,po czym wsypac 1 szklanke ryzu,gotujac do miekkosci.Mieszac caly czas. Nastepnie dodac gozdzik i szczypte cynamonu. Gdy ryz bedzie miekki,dosypac buddyn smietankowy lub waniliowy i do tego cukier do smaku. Przelozyc na polmiseczki i zajadac smakowicie!!! ps. mozna przyozdobic owocami,wedlug wlasnego uznania. SMACZNEGO! :))

Tagi:

ryżowy ryż