Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pudliszkowa z mięsnym tortelini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobra zupka, która potrafi na długo nasycić.

Pudliszkowa z  mięsnym tortelini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pudliszkowa z mięsnym tortelini

 

  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego "Pudliszki" (200g)
  • 1 porcja rosołowa
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka korzeń
  • por ok 20 cm
  • łodyżki z natki pietruszki
  • liść kapusty
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szkl śmietany 18%
  • 1 łyżeczka maggi w płynie
  • 1 opakowanie tortelini z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa z mięsnym tortelini
Do garnka wkładamy umytą porcję rosołową. Warzywa obieramy, myjemy i dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i sól. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok 1h. Przecedzamy rosół. Do miski dajemy koncentrat pomidorowy, zalewamy rosołem i dokładnie mieszamy, po czym wlewamy wszystko do rosołu. Do śmietany dodajemy trochę zupy, żeby nie zważyła nam się w garnku, mieszamy i wlewamy do całości. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i podajemy z zupką.
Pudliszkowa z  mięsnym tortelini
Z porcji rosołowej i warzyw gotujemy rosół
Pudliszkowa z  mięsnym tortelini
Do miski dajemy koncentrat pomidorowy i dolewamy trochę rosołu
Pudliszkowa z  mięsnym tortelini
Przecier z rosołem mieszamy i dodajemy do pozostałego rosołu, dodajemy również śmietanę zahartowaną rosołem
Pudliszkowa z  mięsnym tortelini
Tortelini gotujemy według przepisu na opakowaniu

Tagi:

mięso