Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pudliszkowa z nutką orientu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To był eksperyment, ale smak mnie pozytywnie zaskoczył;)

Pudliszkowa z nutką orientu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudliszkowa z nutką orientu

 

  • 1 słoiczek 200g koncentratu "Pudliszki"
  • 1 porcja rosołowa z indyka
  • 1 duża marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • malutki kawałek selera
  • por ok 15cm
  • łodyżki z natki pietruszki
  • 4 krążki ananasa (z puszki)
  • 3/4 szkl soku z ananasa
  • 50 g serka topionego czystego
  • 1/2 szkl mleka kokosowego
  • 3 chlusty sosu tabasco
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa z nutką orientu
Do garnka wkładamy porcję rosołową i warzywa. Zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości mięska (ok1 godzinki). W tym czasie do blendera wkładamy ananasy, koncentrat pomidorowy i sok z ananasów. Dodajemy sól i świeżo mielony pieprz oraz sos tabasco i blenderujemy na jednolitą masę. Kiedy mięsko jest prawie gotowe, solimy zupkę. Ugotowane warzywa (oprócz pora) dodajemy do masy w blenderze, miksujemy, dodajemy mleko kokosowe, serek 1 chochelkę rosołu gorącego i łączymy w jednolitą całość. Mięsko wyjmujemy z zupki, obieramy ze ścięgien i kroimy na kawałeczki. Do "rosołu" dodajemy masę z blendera, mieszamy, żeby całość się ładnie połączyła, dodajemy sok z cytryny i doprawiamy do smaku. Podajemy mięskiem z zupki lub z grzankami.
Pudliszkowa z nutką orientu
Do garnka wkładamy mięsko, warzywka i gotujemy
Pudliszkowa z nutką orientu
W blenderze miksujemy sok z ananasów, ananasy i koncentrat
Pudliszkowa z nutką orientu
Do masy w blenderze dodajemy warzywa z zupki

Tagi:

sosy indyk