Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Pudliszkowa zupa z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna przepyszna pudliszkowa zupa

Pudliszkowa zupa z kurczakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pudliszkowa zupa z kurczakiem

 

  • 5 skrzydełek z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 0,5 selera
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki 30 %
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 l wody
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Pudliszkowa zupa z kurczakiem
Do garnka wlać wodę. Skrzydełka opłukać zimną wodą i wrzucić do wody. Zagotować. Wrzucić liść laurowy,  ziele angielskie. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i opłukać. Pokroić w plastry i w słupki. Wrzucić do skrzydełek. Gdy skrzydełka zmięknął wyjąć i odłożyć. Do zupy dodać kostkę rosołową. Wymieszać. W talerzyku połączyć przecier pomidorowy z wywarem. Przelać ponownie do garnka. Przyprawić cukrem, pieprzem i solą oraz majerankiem. Na talerze wyłożyć obrane mięso ze skrzydełek. Wlać zupę z warzywami.  Podawać z bułką.
Pudliszkowa zupa z kurczakiem
Skrzydełka z kurczaka ugotować do miękkości
Pudliszkowa zupa z kurczakiem
Po ugotowaniu skrzydełka wyjąc i dodac warzywa oraz koncentrat pomidorowy