sylwiapisiak

sylwiapisiak

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

pulpeciki drobiowo-wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pulpety świetnie nadają się dla dzieci,a także dla osób na diecie lekkostrawnej

pulpeciki drobiowo-wieprzowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

pulpeciki drobiowo-wieprzowe

 

  • 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej-zmielone :)
  • 20 dag mięsa z kurczaka(np,udko)-zmielone:)
  • 1 jajko
  • 1 cebula-posiekać
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól,pieprz do smaku
  • z podanych składników zagnieść masę i formować małe pulpety
  • ugotować bulin z kostki
  • przecier pomidorowy
  • jogurt naturalny
  • pietruszka
  • 2 łyżeczki cukru

 

Sposób przygotowania:

pulpeciki drobiowo-wieprzowe
Z podanych składników zagnieść masę i formować wilgotnymi rękami(WAŻNE) małe pulpeciki. Ugotować bulion z kostki,do gotującego wkładać pulpeciki. Zmniejszyć ogień pod garnkiem,gotować ok.30 min,po upływie tego czasu,dodać przecier,cukier,pietruszkę,gotować jeszcze 10 min. Wyjąć na talerze,podawać z odrobiną jogurtu lub bez,zależy od smaku i gustu.SMACZNEGO!!!!!
pulpeciki drobiowo-wieprzowe
a tutaj gotuję pulpety w bulinie warzywnym
pulpeciki drobiowo-wieprzowe
samo zdrowie
pulpeciki drobiowo-wieprzowe
po upływie 30 min.dodaję przecier pomidorowy i cukier