iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Pulpeciki gotowane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Można podawać z ryżem na sypko.

Pulpeciki gotowane

Składniki:

Pulpeciki gotowane

 

  • 300g mięsa mielonego
  • 5dag krakersów
  • jajko,cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1/4szklanki wina
  • 2 szklanki bulionu
  • sol,pieprz,musztarda,sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Pulpeciki gotowane
Mieso mielone wyrabiamy z utartymi krakersami(ja utuklam tluczkiem przykrywajac sciereczka)dodajemy cebule,ktora wczesniej zeszklilismy na lyzce masla.Wyrabiamy dodajac jajko.Przyprawiamy.Robimy kulki i kladziemy na wrzacy bulion gotujemy ok 10 min.Wyjmujemy i doprawiamy sos resztka masla,winem,musztarda i sokiem z cytryny gotujemy ok 5 min.Dodajemy pulpety i dusimy ok 10 min.