WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki porosołowe z kaszą manną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne danie na wykorzystanie mięsa i warzyw pozostałych po gotowaniu rosołu. Pulchne i aromatyczne pulpeciki.

Pulpeciki porosołowe z kaszą manną

Składniki:

Pulpeciki porosołowe z kaszą manną

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki porosołowe z kaszą manną
Ugotowane mięso z kurczaka oraz wołowinę i warzywa z rosołu mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, kaszę mannę i wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku lekko solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Bulion zagotowujemy ,ostrożnie wrzucamy pulpety. Dodajemy kilka suszonych grzybów i gotujemy pod przykryciem ok pół godziny. Pod koniec zabielamy, jeśli lubimy słodką śmietaną i odrobinę doprawiamy.