iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pulpeciki w czerwonym sosie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy przygotowuję takie pulpety cała moja rodzina czeka na nie. Uwielbiamy je bardzo i polewamy powstałym sosem ziemniaki.

Pulpeciki w czerwonym sosie

Składniki:

Pulpeciki w czerwonym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w czerwonym sosie
Do mięsa dodajemy posiekane kapary oraz por, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy, zagniatamy masę mięsną i formujemy pulpeciki, które smażymy na gorącym oleju na złoto. Papryki, czosnek, pomidory dokładnie blendujemy, przekładamy do garnka, solimy, dodajemy listek, zagotowujemy i wrzucamy pulpeciki, gotujemy w sosie 15 min. mieszając. Podajemy z ryżem lub kaszą.