dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pulpeciki w sosie koperkowym5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne i bardzo kaloryczne.

Pulpeciki w sosie koperkowym5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpeciki w sosie koperkowym5

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie koperkowym5
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz i całość dokładnie wyrabiamy. Formujemy niewielkie pulpeciki. Lekko rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładmy do rondla zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy na wolnym ogniu ok 20 min. Po tym czasie wyjmujemy pulpety za pomocą łyżki cedzakowej. Żółtka ubijamy ze śmietaną i mąką, dodajemy drobną posiekany koperek i dodajemy do rosołu, w którym gotowały się pulpety. Podgrzewamy do momentu, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie przekładamy puplepty do sosu i lekko podgrzewamy. Smacznego.
Pulpeciki w sosie koperkowym5
Mięso doprawiamy, dodajemy bułkę tartą i jajko i dokładnie mieszamy.
Pulpeciki w sosie koperkowym5
Obsmażone pulpety przekładamy doo rondla i zalewamy wodą.
Pulpeciki w sosie koperkowym5
Ubitą śmietanę dodajemy ro rosołu, w którym gotowałą się mięso.