Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Prosty i smaczny obiad. Rozgrzeje i nasyci po spacerze w chłodny dzień. Zdrowa kasza, chude pulpeciki i sosik to smaczny obiad.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną
Pulpeciki: Mięso umyć, osuszyć i zmielić w maszynce. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i papryką, wbić jajko, dodać wodę i bułkę tartą, wyrobić. Uformować małe pulpeciki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 15 minut. Sos: cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć chwile razem, podlać wodą i dusić aż grzyby zmiękną. Śmietanę wymieszać z mąką, zaciągnąć sos, doprawić solą, pieprzem i wrzucić pulpeciki. Zagotować. Podawać z kasza ugotowaną wg przepisu na opakowaniu