czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie pulpeciki z kaszą, to smaczne urozmaicenie codziennego menu, niby zwykłe mielone, a jednak inaczej.

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami

Składniki:

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami

 

kasza:

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z kaszą i pieczarkami
Kaszę jęczmienną ugotować na sypko w 1,5 szklanki wody z dodatkiem jarzynki.

Cebulę posiekać drobno. Mięso mielone wymieszać z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpeciki.

Koncentrat pomidorowy rozmieszać ze szklanką wody. Zalać pulpeciki i gotować 5 minut. Mąkę ziemniaczaną zalać 1/3 szklanki wody, rozmieszać i wlać do sosu, mieszać do zgęstnienia. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze 5 minut.

Cebule obrać, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania wody. Dodać kaszę, dokładnie wymieszać. Doprawić.

Smacznego.