Strona główna Pulpeciki z łososia

Pulpeciki z łososia

Łosoś « poprzedni | następny »
Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1093
Pulpeciki z łososia
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne pulpety z łososia w sosie pomidorowym.


trudność: łatwe
czas:

Pulpeciki z łososia - SKŁADNIKI:

  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 50 g tartej bułki
  • 35 g tartego parmezanu lub żółtego sera
  • jajko

Pulpeciki z łososia - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć, aż będą miękkie. Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano. Po kilkunastu minutach zmiksować całość, w razie potrzeby dodać nieco cukru. Łososia pokroić w małe kawałki podsmażyć na rozgrzanej patelni przyprawić solą i pieprzem. Łososia przełożyć do miski, poczekać aż ostygnie, dodać oregano, natkę, bułkę, parmezan, wymieszać dokładnie składniki i formować z masy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Pulpety podsmażyć na oleju, włożyć do sosu i chwilę podgotować. Podawać z makaronem lub ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpeciki z łososia  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Bukiet sałat z łososiem Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Pieczony łosoś na dwa sposoby Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem Łososiowe jajka wiosenne
Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Kalmary faszerowane łososiem w sosie ziołowym Sałatka ryżowa Eli z wędzonym łososiem
Wielkanocne jajka z łososiem Galaretki z łososiem Dzwonko z łososia z bazylią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?