Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki z łososia ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne, delikatne pulpeciki, doskonałe z ryżem.

Pulpeciki z łososia ze szczypiorkiem

Składniki:

Pulpeciki z łososia ze szczypiorkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z łososia ze szczypiorkiem
Łososia umyć i osuszyć. Filet zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą, czosnkiem, odsączoną bułką, dodać jajko, szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Z masy rybnej uformować średniej wielkości klopsiki, smażyć na złoto na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka