siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Pulpeciki z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna,tania,szybka potrawa.

Pulpeciki z pieczarkami

Składniki:

Pulpeciki z pieczarkami

 

  • 60 dag mięsa mielonego,
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula,
  • 1 mała bułka namoczona w mleku,
  • 1 jajko,
  • 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego,
  • 3 łyżki startego żółtego sera,
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 2M łyżki mąki,
  • olej do smażenia,
  • mąka do panierki

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z pieczarkami
Do mięsa dodać namoczoną bułkę,stary żółty ser,jajko,sól,pieprz,dobrze wymieszać.Z przygotowanej masy uformować kulki panierować w mące,pulpety obsmażyć na rozgrzanym oleju.Pokrojoną cebulę w drobną kostkę zeszklić na maśle,dodać pokrojone w plasterki pieczarki,udusić przez kilka minut.Podlać bulionem,zagotować.Do rondelka włożyć pulpeciki,dusić na małym ogniu 10 min.Mąkę roztrzepać ze śmietaną wlać do pulpetów,mieszając podgrzewać,aż sos zgęstnieje.Przyprawić do smaku.