Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pulpeciki z pieczarkami 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Świetne pulpeciki z pieczarkami doskonałe na obiad

Pulpeciki z pieczarkami 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpeciki z pieczarkami 3

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z pieczarkami 3
Do mięsa dodajemy jajko, tartą bułkę, cebulę i przyprawy. Wyrabiamy i formujemy pulpeciki. Na patelnię wlewamy kilka łyżek oliwy, wrzucamy pieczarki pokrojone w bardzo cienkie plasterki, solimy, przykrywamy i dusimy tak długo aż pieczarki puszczą sos. Delikatnie wkładamy do tego pulpety i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie robimy sos pomidorowy. Przecier pomidorowy mieszamy z kilkoma łyżkami wody i przetartym czosnkiem. Pulpety wyjmujemy na chwilę, mieszamy sos pomidorowy z sosem pieczarkowymi i pieczarkami na patelni. Teraz pulpety wracają do sosu. Całość odkrywamy i odparowujemy nadmiar wody, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec duszenia warto spróbować czy sos nie wymaga dosolenia. Podajemy obłożone pieczarkami.
Pulpeciki z pieczarkami 3
Pulpeciki dusimy razem z przygotowanym pieczarkowym sosikiem
Pulpeciki z pieczarkami 3
Pulpety podajemy obłożone sosem pieczarkowym - smacznego