Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pulpetkowo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

i do chlebka ale nie tylko

Pulpetkowo

Składniki:

Pulpetkowo

 

  • 80 dag mięsa mielonego wieprzowo drobiowego
  • 1 starta cebula
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • śmietana ale nie koniecznie
  • pęczek włoszczyzny

Sposób przygotowania:

Pulpetkowo
Z pierwszych 9 składników robimy jednolitą masę i formujemy małe kulki. W rondlu z wodą gotujemy włoszczyzną po wygotowaniu wywalamy. Kiedy wywar wrze wkładamy kulki mięsne i gotujemy 15-20 minut. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku i wlewamy śmietanę lub jogurt naturalny.